Tarlós István

Nem állt le a panelprogram

Nem állt le a panelprogram

Most is tart az állami támogatásból működő panelprogram, amely a panelos épületek energiatakarékosságra törekvő felújítását - szigetelés, nyílászárók, homlokzatok - jelenti. Erről beszélt a főpolgármester kedden.

Tarlós István a közleményben azt írta, Kálmán Olga, a DK által támogatott független főpolgármester-jelölt hétfőn “bágyadtan bejelentette”, hogy a főpolgármester leállíttatta a panelprogramot.

“Bizonyosan nem állítottam le ilyeneket, annál is kevésbé, mert nem is állt volna módomban”

– fogalmazott a főpolgármester.

Ismertette, a több mint 900 000 budapesti lakásból összesen 1200 van a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában – jellemzően azok sem emeletes panelházakban -, és általában a panelos társasházakban is kisebbségben vannak a budapesti önkormányzatok, ezért nincsenek döntési helyzetben.

Úgy vélekedett, “Kálmán asszony” környezetében valaki arra emlékezhetett, hogy – mint írta – nem tudja, hol és miért, valaki kitalálta: a tízemeletes panelos épületek felső két szintjét le kell bontani.

A főpolgármester ezt sem tudta volna megakadályozni, de – közleménye szerint – egy kérdésre válaszolva akkor azt mondta, ha statikai szempontok nem indokolják, értelmetlen, mert ettől nem nőne, hanem csökkenne a lakásszám.

“Ha ez panelprogram? Ha ez leállítás?”

– zárta közleményét Tarlós István.

Kapcsolódó cikkek