Mesterházy: az idősek számíthatnak az MSZP-re

Mesterházy: az idősek számíthatnak az MSZP-re

Mesterházy Attila

Az ellenzéki pártvezető a nyugdíjas érdekvédő szervezet rendezvényén azt mondta, hogy az Európai Unióban 2012. az aktív időskor, a nemzedékek közötti szolidaritás éve, és minden politikusnak kötelessége gondoskodni arról, hogy a nyugdíjasok és a szépkorúak békében, nyugodt körülmények között, de aktívan élhessenek.

Szerinte azonban a mostani kormány nemhogy nemzedékek közötti szolidaritást sugározna, hanem inkább sok esetben szembeállítja a nemzedékeket egymással. Az MSZP az elmúlt 20 évben mindig fontosnak tartotta az idősekkel való együttműködést, a róluk való gondoskodást, és a nyugdíjasok a továbbiakban is mindig számíthatnak az MSZP-re – hangsúlyozta Mesterházy Attila.

Schmuck Andor, a Tisztelet Társasága ügyvezetője a Duna Palotában megrendezett eseményen arról beszélt, hogy nyolc évvel ezelőtt alakították meg a szervezetet, amelynek ma 142 ezer egyéni tagja van és 820 nyugdíjas klub csatlakozott hozzá. Közlése szerint valamennyi parlamenti pártot meghívták az eseményre, de a Fidesz, a KDNP és Jobbik nem jelzett vissza, az LMP nevében pedig Karácsony Gergely frakcióvezető-helyettes azt válaszolta, hogy jó munkát kíván, de nem tud részt venni a rendezvényen.