Márki-Zay Péter, forrás: Facebook

Márki-Zay Péter: továbbra is biztosított a városvezetés többsége

Márki-Zay Péter: továbbra is biztosított a városvezetés többsége

Kis Andrea (MSZP) hódmezővásárhelyi alpolgármester feladatainak visszavonását követően is biztosított a városvezetés többsége, Ezt jelentette ki a MMM-Tiszta Vásárhelyért Egyesület polgármester pénteken.

Márki-Zay Péter csütörtökön javaslatot tett Kis Andrea MSZP-s főállású alpolgármester leváltására, majd miután az indítvány nem kapta meg a szükséges minősített többséget, elvonta a politikus feladatköreit. A polgármester a hódmezővásárhelyi közgyűlés pénteki rendkívüli ülését követően újságíróknak azt mondta, nem látja úgy, hogy megingott volna a városvezetés mögötti többség a változás következtében. Hozzátette, lesznek kérdések, amelyeket tíz, s lesznek olyanok, amelyeket kilenc képviselő támogat.

Márki-Zay Péter kifejtette, belső feszültségek vezettek ahhoz, hogy az alpolgármester leváltását kezdeményezte.

A hatásköri szabályzat átalakításával Kis Andrea korábbi, az önkormányzathoz kötődő feladatait a jövőben Berényi Károly (MMM-Tiszta Vásárhelyért Egyesület) társadalmi megbízatású alpolgármester fogja végezni, míg a polgármesteri hivatalhoz kapcsolódó teendőit Szabó János – nem képviselő-testületi tag – alpolgármester látja majd el.

Kis Andrea a közgyűlést követően újságíróknak úgy fogalmazott, végtelenül sajnálja a kialakult helyzetet, de esküjéhez híven a továbbiakban is Hódmezővásárhely lakosságát fogja szolgálni.

A politikus hangsúlyozta, a vásárhelyiek választották meg, ezért a legjobb tudása szerint mindenkit képviselni fog. A közgyűlés rendkívüli ülésén a képviselők döntöttek a polgármesteri hivatal belső szervezeti tagozódásának átalakításáról, a többi közt megszüntették a jegyzői irodát, valamint Berényi Károly társadalmi megbízatású alpolgármester tiszteletdíját a polgármesteri illetmény 30 százalékában állapították meg. Az ülésen tárgyalt öt határozati javaslat közül Kis Andrea kettőt nem támogatott. A rendkívüli ülésen a Fidesz-KDNP képviselői nem vettek részt.

Kapcsolódó cikkek