forrás: pixabay.com

Koronavírus: ezt üzente a Nyugdíjasok Pártja 50+

Koronavírus: ezt üzente a Nyugdíjasok Pártja 50+

A Nyugdíjasok Pártja 50+ egyetért a kormány intézkedéseivel, amelyeket a járvány megfékezése érdekében tett, azonban további intézkedéseket lát szükségesnek.

“Kérjük, hogy az előkészület alatt álló gazdaságvédelmi intézkedések között a nyugdíjasok terheinek csökkentése is kiemelten szerepeljen:

  1. Szükségesnek látjuk, hogy a nyugdíj-korrekció az év vége helyett azonnal kifizetésre kerüljön a várható mintegy 4%-os infláció figyelembe vételével. Miután már most látható az élelmiszer árak elszabadulása, elvárható, hogy a kormány időben tegyen lépéseket a nyugdíjak reálértékének csökkenése ellen.
  2. Szükségesnek látjuk, hogy a soron kívüli nyugdíjemelésre kerüljön sor. A soron kívüliség egyben lehetőséget adna arra is, hogy az alacsony nyugdíjban részesülők magasabb összegű emelést kapjanak. Ennek módja lehet, ha az emelés nem a nyugdíj százalékában lenne meghatározva, hanem fejenként egyenlő arányban.
  3. Szükségesnek látjuk, hogy az egészségügyi és szociális ágazat munkavállalói azonnali rendkívüli támogatást kapjanak az eddigi és azután is várható áldozatos munkájukért.
  4. Szükségesnek látjuk, hogy az egészségügy a járvány elmúltával is kapjon kiemelt beruházási és működési támogatást.

Kérjük a szakszervezeteket, és a nyugdíjas civil szervezeteket, csatlakozzanak a Nyugdíjasok Pártja 50+ kezdeményezéséhez” – írták közleményükben.

Kapcsolódó cikkek