Csárdi Antal

"Jelentősen emelni kell a rendőrök számát"

"Jelentősen emelni kell a rendőrök számát"

Csárdi AntalAz LMP szerint szükséges a rendőrség létszámának jelentős emelése, az elmúlt napok eseményei ugyanis azt bizonyították, hogy a létszámhiány veszélyezteti az ország közbiztonságát.

Csárdi Antal, az LMP fővárosi képviselője és Gerstmár Ferenc rendészeti szakszóvivő hétfői, budapesti sajtótájékoztatójukon egyaránt drámainak ítélte a menekültek vonulásával kialakult helyzetet. Gerstmár Ferenc a tartalékosok felvételét javasolta, és kijelentette azt is, ésszerűsíteni kell a menekültekkel kapcsolatos rendőri eljárásokat.

Csárdi Antal arra mutatott rá, a főváros peremkerületeiben eddig is sem volt elégséges a rendőri jelenlét a közterületeken, és a határvadász század létrehozásával mindez megítélése szerint csak súlyosbodhat. A politikus ezért választ vár a belügyminisztertől arra: honnan pótolják majd a kerületekből elvezényelt állományt.


A képviselő legalább a már korábban is ígért 3200 fős állománybővítést mindenképpen szükségesnek tartja. 
Fontosnak ítélte, hogy a kialakult helyzet ne kockáztassa Budapest vagy más városok közbiztonságát és kijelentette azt is: a menekültek tranzit utaztatására lenne szükség Röszkétől a nyugati határig, ez ugyanis mentesítené Budapestet.