Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke sajtótájékoztatót tart Az önkormányzati választások értékelése címmel a párt budapesti központi irodája sajtótermében 2019. október 14-én, fotó: Kovács Tamás/MTI

Így reagáltak Gyurcsány Ferencék a brüsszeli hitelkérelemre

Így reagáltak Gyurcsány Ferencék a brüsszeli hitelkérelemre

Szerintük egy gyenge miniszterelnök gyenge kormányzása gyenge Magyarországgá tette hazánkat.

“Az Orbán-kormány 13 év lopás, majd az uniós pénzek ebből következő felfüggesztése után eljutott oda, hogy Brüsszelben kuncsorog egy négymilliárd eurós hitelért. Előbb loptak, majd amikor nem jött több pénz, kipakolták a magyar családok zsebeit közel 30 megszorítással, és most, hogy attól félnek, lassan ez is elfogy, üzentek Brüsszelnek, hogy küldjön pénzt.

A Demokratikus Koalíció szerint ez a szánalmas kuncsorgás szégyent hoz Magyarországra

és zárójelbe tesz mindent, amit Orbán Viktor a nemzeti szuverenitásról és az erős Magyarországról mondott az elmúlt 13 évben. “A magyar reformok működnek?” “Minket irigyel Európa?” “Előre megyünk, nem hátra?” “Üzenjük Brüsszelnek, hogy nem leszünk gyarmat?” Akkor vajon miért kell “Brüsszeltől” kölcsönkérni?

A DK szerint világosan kiderült, hogy az Orbán-rendszer működésképtelen az uniós pénzek nélkül;

a lopásra épülő egyszemélyi uralom az első pillanatban összeesett, amikor 13 év után legalább pár hónapra a saját lábára kellett volna állnia. Egy gyenge miniszterelnök gyenge kormányzása gyenge Magyarországgá tette hazánkat, amiből csak a Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány jelenthet kiutat a magyaroknak” – írta közleményében a Demokratikus Koalíció.

Kapcsolódó cikkek