Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke sajtónyilatkozatot tesz a párt október 23-i, az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján rendezett megemlékezésén a fõváros V. kerületében, Nagy Imre szobránál 2019. október 23-án, fotó: Kovács Tamás/MTI (archív)

Feljelentést tesz Gyurcsány Ferenc pártja

Feljelentést tesz Gyurcsány Ferenc pártja

A DK feljelentést tesz, mert plakátrongálással kampányolt a 18I. kerületben a volt fideszes polgármester

“Ughy Attila, a 18. kerület fideszes polgármesterjelöltje egy videót tett közzé a Facebook-oldalán, amelyen az egyik fideszes képviselő átragasztással nyilvánosan megrongálta Szaniszló Sándor polgármester tájékoztató plakátját. Mindezt egy nem jogerős bírósági döntésre hivatkozva tette, amely kapcsán a Kúria fog döntést hozni. Ezért az ügyben feljelentést tett a önkormányzat ismeretlen tettes ellen a kerületi rendőrkapitányságon.

Eközben a Fidesz a 18. kerületben csaknem 40, minden bizonnyal közpénzből fizetett óriásplakáttal kampányol, amit a fideszes álcivil  szervezeteknek juttatott 11 millió forintos összeggel külön is kiegészítettek, melyből az Orbán-rendszer háborús propagandáját finanszírozzák.

A Demokratikus Koalíció szerint Ughy Attila ismét bebizonyította, hogy a Fidesz nevében bármilyen törvénytelenségre hajlandó. A volt fideszes kerületvezető ráadásul nemcsak a kampányban, hanem polgármesterként sem tartotta magát a jogszabályokhoz. Emlékezetes, hogy Ughy a korábbi polgármestersége alatt a saját nevére olyan bankkártyát állíttatott ki, amellyel a 18. kerületi önkormányzat számlájának terhére, több millió forint értékben költött luxusfogadásokra és drága éttermekre. A fideszes politikus több mint 17 millió forint közpénzből dőzsölt, amivel a kerület lakosait károsította meg. Nem szabad engedni, hogy Ughy Attila újra a 18. kerületi önkormányzati vezetés közelébe kerüljön, ezért Szaniszló Sándort, az ellenzék közös polgármesterjelöltjét támogatjuk az önkormányzati választáson június 9-én” – írták a párt közleményében.

Kapcsolódó cikkek