Ezt nem értik a szocialisták

Ezt nem értik a szocialisták

Horváth CsabaHorváth CsabaA fővárosi MSZP azt követeli Tarlós István főpolgármestertől, hogy adjon választ arra, miért képtelen a 3-as metró ügyében érdemi előrelépést elérni.

Horváth Csaba fővárosi szocialista képviselő pénteki sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: sem őt, sem a budapestieket nem érdekli, hogy a főpolgármester mit gondol Lázár Jánosról vagy Seszták Miklósról.

“Tarlós István képtelen kézben tartani a főváros ügyeit, ezért agresszív és ezért vádaskodik, (…) holnap október elseje lesz, ehhez képest se metrópótló buszok, se metrófelújítás, csak a magyarázkodás maradt, más nem” – fogalmazott Horváth Csaba.

Hangsúlyozta, Tarlós István munkájának minőségét “erőteljesen fémjelzi”, hogy bár hatodik éve főpolgármester, képtelen elindítani a 3-as metró beruházását. Hozzátette: az eredeti 2019-es befejezési határidőt már senki nem gondolja tarthatónak, hiszen úgy tűnik, hogy el sem kezdődik a metrófelújítás.

Horváth Csaba megjegyezte, Tarlós István helyében nem dicsekedne azzal sem, hogy végre kiírták a metrótendert, mert egyes szakaszoknál 30 százalékkal magasabb a legolcsóbb ajánlat is, mint a kiírás. A szocialista politikus szerint ez vagy azt jelenti, hogy “nagyon elszúrták” a kivitelezési értékek szakmai becslését, vagy pedig “egy iszonyatosan nagy lopás készülődik”, és a 140 milliárd forintos tervezett összeg köszönőviszonyban sem lesz a tényleges kivitelezési költségekkel.

A MSZP az elmúlt tíz év fővárosi döntéseivel kapcsolatban kezdeményezett, a szerdai közgyűlésen leszavazott vitanapjáról Horváth Csaba azt mondta: “csak a gyáva ember nem vállalja fel a nyilvános vitát”. Hozzátette, az MSZP számításai szerint 2010 óta csaknem 1600 milliárd forintnyi vagyont herdált el a főváros, ennyit vesztett Budapest azzal, hogy a Fideszre és Tarlósra bízta a város vezetését.

Bírálta azt is, hogy a római-parti védmű ügyében a főpolgármester, ígérete ellenére, még a végleges nyomvonaltervet sem mutatta be.