Ezt üzeni Gyurcsány Ferenc

Ezt üzeni Gyurcsány Ferenc

A DK képviselői továbbra sem vesznek részt a Fidesz "vizsgálatnak" csúfolt politikai bohózatában közleményük szerint.

“Az Európai Ügyek Bizottsága Deutsch Tamás múlt havi beszámolója után ma reggel Bóka János európai ügyekért felelős miniszter meghallgatásával folytatja a “baloldal brüsszeli politikai akciói” elleni vizsgálatát – már ahogy ők nevezik az uniós pénzek rendszerszintű fideszes ellopását.

Ahogyan a Fidesz európai parlamenti listavezetője elmondta, a bizottsági meghallgatásokkal “a magyar szuverenitás ellen támadást intéző magyar politikai erőket, és az erkölcsi, politikai értelemben hazaáruló magyar politikai manővereket” akarják “leleplezni”.

A Demokratikus Koalíció eddig sem, és ezután sem vesz részt a Fidesz “vizsgálatnak” csúfolt politikai bohózatában, ezért képviselőink a bizottsági üléstől is távol fognak maradni.

Annak ugyanis, hogy az európai pénzek továbbra sem érkeznek meg Magyarországra egy oka van, ez pedig a rendszerszintű orbáni korrupció.

Mi továbbra is azért dolgozunk, hogy a magyar kormány ne tudja ellopni a magyaroknak szánt uniós pénzeket, és azok valóban a magyar emberekhez, és a kis és középvállalkozásokhoz kerüljenek.  Ez egy nagyon világos álláspont, ami Magyarországot szolgálja az Orbán-rendszerrel szemben” – fogalmazott Barkóczi Balázs, a DK országgyűlési képviselője, az Európai Ügyek Bizottsága alelnöke.

Kapcsolódó cikkek