Ez a párt használja leghatékonyabban a Facebookot

Ez a párt használja leghatékonyabban a Facebookot

Az EP-kampány nyitányának pillanatában a Fidesz messze a leghatékonyabb párt a közösségi média használatában, a mozgósítási képessége ezen a felületen is kiemelkedik az összes többi párt közül. Az ellenzéki pártok között a Demokratikus Koalíció előretörése figyelhető meg, "a sor végén pedig a magukat huszonegyedik századi pártoknak tartó Momentum és LMP kullog", Ez áll a Médianéző Központ Facebook-elemzésében.

Az elemzés szerint az elmúlt 30 napban a kormánypárt hivatalos Facebook-oldala teljesített a legjobban, mert a vizsgált 7 párt bejegyzéseire adott összes interakció (kedvelés, megosztás, komment) 57 százaléka kötődik a Fideszhez. Azaz a közel 1,3 millió felhasználói reakció közül 736 000 kötődött a kormánypárthoz, ami bejegyzésenként közel 5 000 aktivitást jelent.

A második helyet a Demokratikus Koalíció szerezte meg 13 százalékkal, 170 000 felhasználói reakcióval. A Jobbik 158 000 felhasználói reakciót kapott az elmúlt harminc napban.

A bejegyzésenkénti átlagos reakciók tekintetében holtverseny alakult ki a két párt között – Jobbik 1092, DK 1087 – , de ketten együtt sem tudták megközelíteni a kormánypártok eredményét.

Az elemzés szerint a magukat modern, fiatalos pártokként bemutatni próbáló formációk gyengén szerepeltek, mind a Momentum, mind az LMP a lista végén áll a Facebook használatának hatékonyságát illetően. Az előbbi párt az összes interakció 3, míg utóbbi mindössze 1 százalékát tudhatja magáénak.

Az elemzés a Fidesz, a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd Magyarország, a Magyar Szocialista Párt, a Momentum Mozgalom, a Lehet Más a Politika és a Jobbik Magyarországért Mozgalom hivatalos Facebook-oldalaihoz kapcsolódó interakciókat (kedvelés, megosztás, komment) vizsgálta március 7. és április 5. között. Az adatok forrása a socialbakers.com.

Kapcsolódó cikkek