DK: stabilan működnek a humán terület intézményei

DK: stabilan működnek a humán terület intézményei

A kormány elvonásai ellenére is stabilan működnek a Demokratikus Koalíció irányítása alatt álló humán terület intézményei és ez a jövőben is így lesz. Ezt mondta Bősz Anett humán területekért felelős DK-s főpolgármester-helyettes a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt.

A politikus Szaniszló Sándorral, a Demokratikus Koalíció (DK) fővárosi frakcióvezetőjével, 18. kerületi polgármesterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a közgyűlés szerdán tárgyal a jövő évi költségvetés elfogadásáról. Mint mondta, a kormány Budapesttel szembeni magatartása, költségvetési politikája “maga a gyalázat”, a szolidaritási hozzájárulás, amit Budapest “sarcként” él meg, a város 82 napi költségvetését viszi el. Hozzátette, szűk a mozgástér, amit a főváros fejlesztésre, mindennapos túlélésre fordíthat.

Jelezte, a jövő évi költségvetés tervezete szerint a humán terület intézményei a szükséges 660 millió helyett mindössze 450 millió forintot tudnak felújításra, karbantartásra fordítani, ami “annyira kevés, hogy egészen egyszerűen gyalázat”.

Mégis, ezek az intézmények stabilan működnek, Budapestet nem lehet megtörni sem költségvetési, sem politikai értelemben – emelte ki, hozzátéve, stabilan működtetik a rájuk bízott intézményeket és ezen az úton mennek tovább jövőre is, akármit tesz a kormányzat. Bősz Anett szerint a DK polgármesterei és az általuk vezetett fővárosi kerületek megmutatták, hogy milyen lenne az ország, ha a szociáldemokraták kormányoznának. Jelezte, erre készülnek 2024-ben, Dobrev Klára vezetésével.

Kapcsolódó cikkek