DK: azonnal le kell állítani Iváncsán az akkumulátorgyár építését

DK: azonnal le kell állítani Iváncsán az akkumulátorgyár építését

Az ellenzéki párt szerint az Orbán-kormány 13,2 milliárd forintot fizet közpénzből a miniszterelnök "kedvenc milliárdosának", Mészáros Lőrincnek, hogy Iváncsa, Pusztaszabolcs és Adony térségében egy új vízhálózatot építsenek ki.

“Miközben az Orbán-kormány is tudja, hogy az Iváncsa környéki víz veszélyben van az akkumulátorgyár miatt, inkább milliárdokat fizet a saját milliárdosainak, most éppen Mészáros Lőrincnek, hogy elhárítsák a katasztrofális vízhiányt.

Az Árnyékkormány és a DK szerint azonnal le kell állítani Iváncsán az akkumulátorgyár építését, és az Orbán-kormánytól független szakértőknek kell megvizsgálniuk, hogy veszélyezteti-e az iváncsai gyár a térség településeinek ivóvízbázisát.

Nem fogjuk hagyni, hogy a távol-keleti akkumulátorcégek és az Orbán-kormány által szolgált milliárdosok profitja fontosabb legyen a magyar emberek tiszta ivóvízénél! Szabó Zsolt, Dunaújváros alpolgármestere közérdekű adatigényléssel fordul az illetékes kormányhivatalhoz, hogy végre megtudjuk: vannak-e vészhelyzeti tervek arra az esetre, ha az akkumulátorgyár működése vagy egy üzemi baleset közvetlenül veszélyeztetné Dunaújváros ivóvízbázisát” – fogalmazott Szabó Zsolt és Kocsis-Cake Olivio.

Kapcsolódó cikkek