Békés demonstrációt tervez az MSZP

Békés demonstrációt tervez az MSZP

Szanyi Tibor szocialista országgyűlési képviselő hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett, az Andrássy útra tervezett civil tüntetés célja az “Orbán-rezsim megbuktatása” és arra kérte a demonstráción résztvevő politikai erőket, hogy ne akarjanak saját üzenetekkel kitűnni, hanem valamennyien csupán azt fejezzék ki: lesz még Magyar Köztársaság.

Az ellenzéki párt elnökségi tagja elmondta, az MSZP politikusainak döntő többsége részt vesz a tüntetésen, de felszólalni nem fognak. A szocialista szimpatizánsokat arra bíztatta, a délutáni demonstráción viseljenek valamilyen vörös színű ruhadarabot és – mint fogalmazott – ne ijedjenek meg “néhány tucat Fidesz-bérenc nácitól”.

Az Operaház épülete

Kiemelte: amíg az Operaházban magyar klasszikusok, köztünk a szerinte “pont egy ilyen rezsim elől menekülő” Bartók Béla műveit hallgatják, addig az utcán biztosan többször elhangzik majd Bródy János Lesz még egyszer című dala.

Az MTI december végén számolt be arról, hogy a Magyar Állami Operaház hétfőn ünnepi gálaestet rendez az új alaptörvény 2012. január 1-i életbe lépésének alkalmából. A 20 órakor kezdődő rendezvényre állami vezetőket, közéleti szereplőket, valamint operarajongókat hívtak meg, az esemény 13 millió forintos költségét az állam biztosítja. A gálaesttel egy időben civil demonstrációt hirdettek, amelyhez a pártok közül csatlakozott az MSZP, a Demokratius Koalíció és az LMP.

Kapcsolódó cikkek