Bánki Erik: történelmi lépés a minimálbér 200 000 forintra emelése

Bánki Erik: történelmi lépés a minimálbér 200 000 forintra emelése

A Fidesz értékelése szerint történelmi, az emberek életszínvonalát meghatározó lépés a minimálbér 200 ezer forintra emelése.

A Fidesz frakcióvezető-helyettesének szerdai videónyilatkozatában kiemelte, a kormány azon van, hogy “aki tud, az dolgozhasson, és aki dolgozik”, az egyre magasabb jövedelmet kapjon és egyre magasabb életszínvonalon tudja eltartani a családját. A politikus értékelése szerint a minimálbér emelése nem sikerülhetne a gazdasági növekedés, illetve az adócsökkentések politikája nélkül.

“A kormány 2010 óta elszántan az adócsökkentés pártján áll”

– hangoztatta.

A fideszes politikus meglátása szerint ez óriási különbség a baloldal és a jobboldal gazdaságpolitikája között, hiszen a jelenlegi kormány a válság ellenére sem adta fel adócsökkentő politikáját, és mindvégig azon volt, hogy annyi munkahelyet teremtsen, amennyit elvesz a válság. Megjegyezte, hogy ez, akárcsak a munkaadói járulékok csökkentése, sikerült is a kormánynak.

“Ezzel szemben a baloldal munkahelyeket vett el, megszüntette a 13. havi nyugdíjat, illetve a 13. havi bért, és olyan súlyos adóterheket rótt a hazai vállalkozásokra, amelynek következtében vállalkozások százai mentek csődbe”

– sorolta, majd arról beszélt, hogy a minibálbért a Gyurcsány-Bajnai-kormány nyolc éve alatt 50 000 forintról még a duplájára sem emelték, hiszen 50 000 forintról mindössze 73 000 forintra nőtt.

“Ne hagyjuk tehát, hogy a baloldal veszélybe sodorja a minimálbéreket, és megtévessze a magyar választókat, akik semmi másra nem számíthatnak tőlük, mint amit 2000 és 2010 között kaptak”

– mondta, majd a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! petíció aláírására buzdított.

Kapcsolódó cikkek