"Az Orbánnak kedves rokonok és barátok gazdagodnak ezzel"

"Az Orbánnak kedves rokonok és barátok gazdagodnak ezzel"

Gréczy ZsoltA Demokratikus Koalíció szerint az egyes boltok vasárnapi zárva tartásáról szóló rendelet azért születhetett meg, hogy az Orbán Viktornak kedves rokonok, vállalkozók, barátok gazdagodhassanak.

Erről a párt szóvivője beszélt csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján a Népszabadság értesülésére reagálva, amelyik szerint a kikötőkben üzemelő boltok is mentesülhetnek a kötelező vasárnapi zárva tartás alól.

Gréczy Zsolt azt mondta, kezdetben ezekre az üzletekre is szigorú szabályok vonatkoztak, de amióta Orbán Viktor veje “kikötőtulajdonos” lett, megjelentek a kedvezmények. Szerinte az sem véletlen, hogy azt követően duplázták meg a sertéstelepek támogatását, miután Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester megnyitotta a sajátját. Gréczy Zsolt úgy fogalmazott, Orbán Viktor és a Fidesz kormányzása csak és kizárólag arról szól, hogy törvények, különadók és jogszabályok útján az övék és környezetüké legyen minden.

Elmondta, a vasárnapi zárva tartás ügyében tartandó népszavazás érdekében indított petíciójukat eddig hatvanezren írták alá. A nol.hu-n csütörtökön jelent meg egy cikk arról, hogy készül a vasárnapi zárva tartás részletszabályozása. A lap szerint a rendelet több új kivételt is behoz, a kertészetek és Tüzép-telepek mellett például nyitva maradhatnak a kikötőkben üzemelő boltok.