Az Együtt Rogán Antalnak üzent

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja felszólítja Rogán Antalt, a miniszterelnök politikai kabinetfőnökét, hogy vizsgáltassa ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter állami termőföldekről tett kijelentéseit, valamint azt is, hogy milyen korrupciós ügyek fordultak elő az erdőgazdaságoknál. Ezt mondta csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján a párt elnöke.

Szigetvári Viktor emlékeztetett arra, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) mind a 22 állami tulajdonban lévő erdőgazdaságra kiterjesztette azt a vizsgálatot, amelyet hat állami erdőgazdasági cégnél kezdett el. Arra is utalt, hogy az Index szerdán “Szétlopták az állami erdészeteket a Kehi szerint” címmel azt közölte, hogy 22 erdészet 94 milliárd forint nettó árbevétel mellett alig 2,8 milliárdos hasznot tudott kitermelni. Szigetvári Viktor azt mondta, ezeknél a vállalatoknál “rengeteg, rengeteg visszaélés látszik”. A politikus felszólította Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy azonnali hatállyal mondjon le az állami földügyekről tett kijelentései miatt.

Lázár János kedden, a mezőgazdasági bizottság ellenőrző albizottságának ülésén beszélt az állami tulajdonban lévő termőföldek magántulajdonba adásáról. A sajtóbeszámolók szerint többek között azt mondta: “Nem hiszem, hogy bármelyikük is ezt akarja, hogy ezen a pár százezer hektárom elkezdjünk gazdálkodni, és amikor szocialista kormány van, akkor a szocialista menedzsment lopja szét, amikor fideszes kormány van, akkor a fideszes menedzsment lopja szét”.