Dócs Dávid, fotó: Mi Hazánk Mozgalom

Az ellenzék nagy részét leváltaná a szélsőjobboldali párt

Az ellenzék nagy részét leváltaná a szélsőjobboldali párt

A kormány leváltása mellett a baloldali ellenzék leváltása is célja a Mi Hazánk Mozgalomnak. Erről beszélt az ellenzéki párt alelnöke szerdán Budapesten.

Dócs Dávid a Parlament mellett, a Kossuth Lajos téren tartott sajtótájékoztatón úgy értékelt: az április 3-i országgyűlési választás és az utána történtek is megmutatták, hogy a baloldali összefogás “egész egyszerűen alkalmatlan” nemhogy kormányváltó erőnek, de még ellenzéknek is.

Szerinte ezt mutatja az is, hogy a Jobbik és a DK képviselői nem vették át a megbízóleveleket.

Kijelentette, a Mi Hazánk konstruktív ellenzéki szerepre törekszik, csak azért nem fog nemmel szavazni egy kormányzati előterjesztésre, mert azt a Fidesz terjesztette elő, mint ahogy azt a balliberális ellenzék teszi, viszont minden olyat támogatnak, ami a haza és a nemzet ügyét szolgálja. Akkor is, ha azt a balliberális oldal terjeszti elő.

“Az elmúlt 33 évben nem a mi hibánk, hogy még nem volt ilyen ötletük”

– jegyezte meg.

Dócs Dávid azt mondta, a Mi Hazánk fő célkitűzése, hogy alázatosan végezze a munkáját azzal a kétharmaddal szemben, amely a kormány negyedszeri túlhatalmát bebetonozza.

Azt is elárulta, miután felvette parlamenti mandátumát, határidőn belül lemond Cserháthaláp polgármesteri tisztségéről, de gondoskodni fog róla, hogy a Nógrád megyei község a legjobb kezekbe kerüljön. Aztán jelezte, szeretne egy törvénymódosítást kezdeményezni, hogy – olasz mintára – az 500 fő alatti települések polgármestere lehessen országgyűlési képviselő is egyszerre.

Kapcsolódó cikkek