A zöld párt szerint még nem késő

A zöld párt szerint még nem késő

Az LMP szerint az utolsó pillanatban van az ország a paksi bővítés leállítása szempontjából, a beruházás megvalósítását csak egy tavaszi kormányváltás akadályozhatja meg. 

Ungár Péter, az ellenzéki párt elnökségi tagja keddi sajtótájékoztatóján közölte, bár arra is van nemzetközi példa, hogy kulcsrakész atomerőművet nem indítottak el a tiltakozás miatt, az LMP szerint ezt Magyarországon el kell kerülni. Szerinte az emberek tavasszal vagy erre szavaznak, vagy arra, hogy folytatódik az “Orbán-Putyin-paktum” miatti felelőtlen pénzszórás.

Ungár Péter – aki arra számít, hogy napokon belül kiderül az orosz elnök következő magyarországi látogatásának időpontja -, kifogásolta a 38 millió dollár értékű orosz-magyar devizahitel lehívását, mondván, továbbra sem tudni, hogy azt mire költik. Emlékeztetett: több kormánytag is elismerte már, hogy ennél létezik kedvezőbb kamatozású megoldás a piacon.  

Azzal a turbinatenderrel kapcsolatban, amelyet amerikai és német cégek nyertek el, és orosz cég támadott meg, kijelentette, ezt csak azért nem nyerték oroszok, mert a kormány meg akarta akadályozni, hogy a nemzetközi cégek pert indítsanak.  Szerinte hiába hangoztatja a kormány, a magyar beszállítók aránya nem fogja elérni a 40 százalékot, még az után sem, hogy Mészáros Lőrinc vállalkozó megjelent a magyar atomiparban. 

A politikus a lőtérépítésekkel kapcsolatos tervekre úgy reagált, Magyarországon több mint nyolcvan sportlövő pálya vár felújításra, ezekre kellene költeni. Szerinte az új lőtereknek helyet adó városok listája egybeesik a Fidesz számára fontos választókerületekkel, vagyis “ez egy egyértelmű kampányköltés”, amely sem a sportlövészetet, sem Magyarország védelmi képességeit nem tudja megerősíteni.