"A szocialistákkal csak a Jobbik szövetkezik"

"A szocialistákkal csak a Jobbik szövetkezik"

A Fidesz szerint a szocialistákkal csak a Jobbik szövetkezik, hiszen "velük együtt nem szavazta meg a migránsok betelepítését tiló alaptörvény-módosítást, az adócsökkentéseket és a béremeléseket".

A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy a Jobbik szerint az MSZP-nek és a Fidesznek is az a célja, hogy utóbbi kormányon maradjon. Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője a nap folyamán, sajtótájékoztatón azt mondta, a kormánypárt közpénzzel is hajlandó támogatni a szocialistákat, hogy megerősödjenek, a két párt retteg attól, hogy a Jobbik kormányra jut, és el akarják kerülni az elszámoltatást.

A Fidesz-frakció közleményében azt írta: a Jobbik “már megint csak Simicska üzleti érdekeit szolgálja”. Úgy fogalmaztak: a Jobbik azzal, hogy a nemzeti konzultációt “támadja”, ismét bebizonyítja, “egyáltalán nem érdekli a magyar emberek, sőt még a saját szavazóinak véleménye” sem, kizárólag “a hatalom és a pénz”.

Felhívták a figyelmet, a Jobbikkal ellentétben úgy gondolják, szükség van a nemzeti konzultációra, a magyar emberek véleményére és támogatására “a Brüsszellel vívott harcokhoz”. A Fidesz szerint minél több embernek kell kiállnia a nemzeti függetlenség mellett ahhoz, hogy “meg tudjuk óvni az országot Brüsszel terveitől: a migránsok betelepítésétől, a rezsiemeléstől, az adóemelésektől és a migránspárti ügynökszervezetektől”.