A kis ellenzéki párt szerint nekik jobb ötletük van a nemzeti konzultáció helyett

A kis ellenzéki párt szerint nekik jobb ötletük van a nemzeti konzultáció helyett

Az LMP "drága, manipulatív és álkérdéseket tartalmazó" nemzeti konzultáció helyett valódi társadalmi párbeszédet szorgalmaz a demográfia és a családtámogatás kérdésében.

Kanász-Nagy Máté, a párt országos elnökségének titkára hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján a kormányzati ciklus kiemelt feladatának nevezte a magyar családok támogatását, a gyermekvállalás ösztönzését és az elvándorlás megállítását.  Az LMP szerint gazdaságpolitikai kérdéseket is “ki kellene beszélni”, például hogy ne folytatódjon az ország “összeszerelő üzemmé” tétele.

A családpolitika ne keveseknek adjon sokat, hanem mindenkinek elegendő segítséget – tette hozzá Kanász-Nagy Máté, hangsúlyozva, az LMP kiemelten támogatná az egyszülős családokat, de az egygyermekeseket is, emelné a családi pótlékot, és igazságosabbá tenné a lakáspolitikát. Új albérleti törvénnyel és közösségi bérlakásokkal könnyítenék a fedélhez jutást – ismertette. 

Kanász-Nagy Máté kérdést kapott azon sajtóhírrel kapcsolatban, amely szerint az LMP több mint 10 millió forinttal tartozik korábbi kampánytanácsadójának, Ron Werbernek. Kijelentette, a felek között a tartozás összegét is érintő jogvita áll fenn, amelyet a párt rendezni kíván. Ron Werber egy havi fix összeget is kapott a párttól, emellett egy sikerdíjban is megállapodtak vele a választási eredmény függvényében. A tanácsadó azonban a voksolás előtt egy hónappal távozott. 

A párt belső feszültségeit firtató kérdésre úgy reagált: “az LMP egyre jobb bőrben van”, az új elnökség nagyon erős felhatalmazást kapott, a társelnökök pedig a kongresszus több mint kétharmadának támogatását.