Bana Tibor (archív)

A Jobbik a magyar földet védené

A Jobbik a magyar földet védené

Bana TiborBana TiborA jobboldali ellenzéki párt sürgeti a kormányt, hogy hozzon azonnali intézkedéseket a magyar termőföld magyar kézben tartása érdekében.

Bana Tibor a párt keddi tájékoztatóján arról beszélt, hogy a Vas megyében tavaly felállított földvédelmi bizottság jelentése hamarosan elkészül és az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága elé kerül. A testület megállapította, hogy csak az Őrségben több ezer hektár földterület van külföldi kézben zsebszerződéseken keresztül strómanok közreműködésével. A jobbikos politikus szerint ráadásul ezek a szerződések és a földterületekre bejegyzett jelzálogok miatt a külföldiek földvásárlási moratóriumának 2014-es lejárta után ténylegesen is külföldiek kezébe kerülnek ezek a földek. A Jobbik ugyanakkor “minden hektár földet meg fog védeni” és azt üzeni a strómanoknak, hogy “akinek félni valója van, az féljen is” – fogalmazott Bana Tibor.
Magyar Zoltán bírálta a kormányt, amiért az nem tesz semmit a föld védelmében, sőt még a Jobbik ilyen irányú törekvéseit is akadályozza, illetve nem támogatja. A jobbikos politikus szerint az új földtörvény sem biztos, hogy érdemi megoldást hoz, hiszen a kormány korábban többször nyilatkozta azt, hogy csak az állami földeket védik meg.

Kapcsolódó cikkek