A DK migránsokat költöztetne Miskolcra, az avasi MSZP-s képviselő visszaküldené őket hazájukba

A DK migránsokat költöztetne Miskolcra, az avasi MSZP-s képviselő visszaküldené őket hazájukba

A Demokratikus Koalíció miskolci elnöke az avasi lakótelep üresen maradt lakásaiba költöztetne migránsokat, míg a körzet MSZP-s önkormányzati képviselője visszaküldené a bevándorlókat saját országukba a Magyar Időkben pénteken megjelent cikk szerint.

Tompa Sándor, a DK helyi elnöke, korábbi szocialista országgyűlési képviselő a lapnak azt mondta, felesleges táborokkal riogatni, Miskolcon sok az üres lakás, akár több száz embert is el lehetne helyezni a városban. A párt szerint az elvándorlás, és nem a bevándorlás a gond.

A körzet MSZP-s önkormányzati képviselője, Fodor Zoltán szerint viszont kell a kerítés, “őrültség ellenőrizetlenül beengedni idegeneket”. “Nem szeretném, ha kigyúrt afrikaiak, muszlimok, bárkik becsengetnének a választóimhoz, helyet követelve. (…) Fegyvert kell adni a kezükbe, visszaküldeni őket, menjenek harcolni a hazájukért! Annak, aki nem védi a szülőföldjét, és dolgozni sem akar, nincs helye itt” – fogalmazott a lapnak. Közölte azt is, hogy vasárnap elmegy szavazni, és nemmel voksol.