A dohányboltokat támadja Gyurcsány Ferenc pártja

A dohányboltokat támadja Gyurcsány Ferenc pártja

A DK budapesti polgármesterei törvénymódosítást kezdeményeznek, hogy az önkormányzatok megtilthassák a dohányboltok éjszakai alkoholárusítását.
“Ma általános probléma Budapesten, hogy éjszakánként a dohányboltok előtt teljes társaságok isznak, a hangoskodástól és a kiabálástól pedig nem lehet aludni.

Hiába van több kerületben is megtiltva a 22 óra utáni alkoholvásárlás, ha ez a szabály nem vonatkozik a dohányboltokra. Ha egy társaság közterületen, aludni próbáló emberek ablakai alatt akar alkoholt fogyasztani, akkor a bolti tiltás ellenére is megteheti, elég keresnie egy nyitva tartó dohányboltot. Ezt a helyzetet a kormány idézte elő, hiszen semmilyen beleszólást nem enged az önkormányzatoknak a dohányboltok működésébe.

A Demokratikus Koalíció budapesti polgármesterei nevében bejelentem, hogy törvénymódosítást kezdeményezünk azért, hogy az önkormányzatok megtilthassák a dohányboltoknak az éjszakai alkoholárusítást.

Azt akarjuk elérni, hogy ha egy demokratikusan megválasztott kerületvezetés úgy dönt, hogy a sok lakossági panasz miatt korlátozni kell a dohányboltok éjszakai alkoholárusítását, akkor azt az önkormányzat ugyanúgy megtehesse, mint minden más üzlet esetében. Nem állhatnak a szabályok felett a dohányboltok, még akkor sem, ha többségüket fideszes rokonok és barátok üzemeltethetik” – fogalmazott Niedermüller Péter, a 7. kerület DK-s polgármestere, hozzátéve, hogy azokban a kerületekben, amelyet Gyurcsány Ferenc pártjának tagjai vezetnek, az ott élő emberek és az ő nyugalmuk a legfontosabb.

“Ezért kezdeményezünk törvénymódosítást, hogy ne csak az összes többi üzletnek, hanem a dohányboltoknak is meg lehessen tiltani az este 22 óra és reggel 6 óra közötti alkoholárusítást”

– zárta a közleményt.

Kapcsolódó cikkek