A DK nem szavazza meg ezt a javaslatot

A DK nem szavazza meg ezt a javaslatot

Látszatintézkedéseknek tartja a Demokratikus Koalíció a Fidesz korrupcióval kapcsolatos törvényjavaslatait, ezért nem fogja megszavazni azokat hétfőn és kedden a parlamentben. Erről beszélt Sebián-Petrovszki László, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője vasárnap online sajtótájékoztatón.

Az ellenzéki politikus hozzátette, a javaslatcsomag azt a célt szolgálja, hogy újra meginduljanak az uniós pénzek, “amiket el lehet majd lopni”. Sebián-Petrovszki László azt mondta, Orbán Viktor kormányfő el akarja hitetni az Európai Bizottsággal, hogy véget vet az uniós pénzek ellopásának. Közben a jogállam, a független igazságszolgáltatás és a korrupció elleni harc látszatát akarják csak fenntartani, amit a DK nem támogat.

“A DK nem fogja megszavazni a parlamentben a társadalmi részvételről szóló törvénymódosítást, az Integritás Hatóságról szóló törvényjavaslatot, és nem fogja támogatni azt a törvényjavaslatot sem, amely szerint továbbra is fideszes miniszterek és képviselők ülhetnek majd a közpénzből létrehozott alapítványok kuratóriumaiban”

– közölte a képviselő.

Sebián-Petrovszki László megjegyezte, a valódi változásokat tartalmazó törvényjavaslatokat a DK benyújtotta már az Országgyűlésnek; ha a kormány valódi változást akarna, akkor támogatná az Európai Ügyészséghez csatlakozást, függetlenné tenné a bíróságokat és az ügyészséget, valamint helyreállítaná a kiegyensúlyozott tájékoztatást és a sajtószabadságot.

Kapcsolódó cikkek