A DK azonnali válaszokat követel

A DK azonnali válaszokat követel

Karsay Ferenc fideszes polgármester többszintes luxusvillát építtetett Budafokon. Erre várnak válaszokat Gyurcsány Ferenc pártjának tagjai.

“Hétfőn robbant a hír, hogy Karsay Ferenc, Budafok-Tétény fideszes polgármestere az elmúlt hónapokban impozáns, többszintes, a becslések szerint akár 350 millió forintot is érő luxusvillát építtetett a budafoki Halk utcában, amelyre a vagyonnyilatkozata alapján aligha lenne pénze a polgármesteri fizetéséből.

Perlai Zoltán, az ellenzék közös, budafok-tétényi polgármesterjelöltje mai sajtótájékoztatóján azonnali válaszokat követelt Karsay Ferenctől.

Arra szólította fel a polgármestert, hogy mutassa be azokat az adatokat és iratokat, amellyel alá tudja támasztani, hogy milyen forrásból fizette ki ennek a luxusvillának az építését. Perlai Zoltán szerint Karsay Ferenc átláthatatlanná tette az önkormányzati költéseket, ezért fogja megválasztása esetén elfogadtatni a budafoki közgyűléssel az “Ez a minimum!” című, antikorrupciós  intézkedéscsomagot, ami végre átláthatóvá tenné az önkormányzat működését és költéseit.

A DK szerint Budafok-Téténynek olyan polgármesterre van szüksége, aki nem magának építettet luxusvillát, hanem lakhatást teremt a pályakezdők és a rászorulók számára.

Az önkormányzat forrásait nem a politikusok gazdagodására kell fordítani, hanem például a budafoki járdák és közutak rendbetételére vagy a drámai óvodapedagógus-hiány felszámolására” – fogalmazott Perlai Zoltán, a Demokratikus Koalíció politikusa.

Kapcsolódó cikkek