Óriási adomány a beteg kisgyerekeknek

Óriási adomány a beteg kisgyerekeknek

Kislány aprópénzt számol

Szentes Tamás egészségügyért felelős főpolgármester-helyettes javaslatáról jövő szerdán szavaz a Fővárosi Közgyűlés. Az előterjesztés szerint júniusban százhúszmillió, július és december között pedig kétszázharmincmillió forintot folyósítanának az intézménynek, legfeljebb havi negyvenmillió forint ütemezéssel, a költségvetés általános tartalékából. A dokumentum szerint a kórház működési kiadásai hónapról hónapra jelentősen meghaladják a bevételek mértékét.

Heim Pál gyermekkórház

Heim Pál gyermekkórház

A havi működési hiány elérheti az ötvenkétmillió forintot. Az előterjesztő megjegyzi, hogy a kórház működése a jelenlegi struktúrában csak külső támogatással, tulajdonosi beavatkozással tartható fenn. Szentes Tamás arra is kitér, hogy az önkormányzati biztos révén felügyelt kórház hosszú távú, veszteségmentes működtetéséhez újra kell gondolni az intézmény fővárosi és a regionális gyermekellátáson belüli szerepét.

Szentes Tamás

Szentes Tamás

A működési hiány rövid távú fedezéséhez a városvezetés elkészítette három, alacsony kihasználtságú telephelyének (XIII. kerület, Gyermek téri Anyatejgyűjtő Állomás; X., Ligeti utcai kijáró ügyelet és raktár; pilismaróti üdülő) felszabadítási ütem- és költségtervét. Ennek szükségességéről április 27-én döntött a Fővárosi Közgyűlés. A telephelyeket az év végén átveheti a fővárosi önkormányzat, ezek becsült értéke nyolcszázötvenhétmillió forint. A többletforrást az ezekből származó későbbi bevételek terhére kapja a Heim Pál Gyermekkórház.

Kapcsolódó cikkek