Sok pénzt hozott a Felhőtlen gyermekkor

adomány

Az évente több mint 1500 gyermeknek rendszeres segítséget nyújtó szervezet facebookoldalán közzétett felhívásában arra hívja támogatói közösségét, hogy gyereknapon gondoljon azokra a gyerekekre is, akik ha nem kapnak támogatást, úgy napról napra jobban leszakadnak szerencsésebb társaiktól. A segélyszervezet munkája 250 forinttal támogatható a 1353-as adományvonal felhívásával.

Az adományvonal hívása mellett a TESCO áruházlánc kasszáinál kapható 250 forintos kuponok megvásárlásával is bárki hozzájárulhat a gyerekek körülményeinek javításához, a felzárkóztató és közösségi programokhoz, valamint a segélyszervezet nyári táboraihoz. Az Ökumenikus Segélyszervezet május 5-én indított adománygyűjtést és gyermekprogram-sorozatot Felhőtlen gyermekkor címmel. A június közepéig tartó akció célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a segélyszervezet gyermekeket segítő központjaiban zajló egész éves munkára, melyen keresztül évente másfél ezer gyermek kaphat esélyt a felzárkózásra, a teljesebb gyermekkorra. Az Ökumenikus Segélyszervezet az alapvető ellátás biztosításán túl munkájában a felzárkóztatásra, a fejlesztésre helyezi a hangsúlyt. A lakhatás, ruházkodás és élelmezés mellett fejlesztő pedagógusok bevonásával, közösségi élmények és szabadidős programok, nyári gyermektáborok szervezésével, intézményeinek fejlesztésével segít behozni a rászoruló gyermekeknek a náluk szerencsésebb kortársaikhoz képesti lemaradást.  

Az akció első 4 hetében már 166 000 adománykupon talált gazdára a TESCO áruházakban, ami 41 475 000 forintnyi támogatást jelent, a 1353-as adományvonalat 5000-szer hívták 1 300 000 forintot ajánlva föl – közölte a segélyszervezet vasárnap az MTI-vel. 
A segélyszervezet azt reméli, hogy a gyermeknapi felhívás újabb lendületet adhat a gyermekekért indított országos összefogásnak.