fotó: pixabay.com

Rászoruló családoknak gyűjtenek ennivalót

Rászoruló családoknak gyűjtenek ennivalót

Fiatalok a kisgyermekes családokért címmel hirdet országos adománygyűjtő akciót a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE). Ezt mondták a szervezők.

Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke azt mondta, november 9. és 11. valamint 16. és 18. között harmadik alkalommal rendezik meg a programot, amelynek keretében 22 helyszínen mintegy ötszáz önkéntes segítségével gyűjtenek. Az elnök kiemelte,

az akció során évről évre egyre több adomány gyűlik össze, ez is azt mutatja, hogy Magyarországon egyre fontosabb a család.

Fontosnak nevezte, hogy a program és a nemzeti konzultáció – amely szerinte rávilágít a család fontosságára – egy időben kezdődik, mert úgy véli, ezek erősítik egymást.

Fodor Attila, a közreműködő CBA Kereskedelmi Kft. kommunikációs igazgatója arról beszélt,

az emberek adakozókedve erősödik, ezért reméli, idén meghaladják majd a tavalyi 13 tonna összegyűjtött élelmiszert.

Idén a két említett hétvégén 17 Príma és 5 CBA üzletben lehet felajánlásokat tenni – ismertette, hozzátéve, az üzletekben a fiatal önkéntesek hívják fel a vásárlók figyelmét, hogy tartós élelmiszert, valamint háztartási vegyi árut gyűjtenek a rászorulóknak – tette hozzá. Az akcióban részt vevő boltok listája megtalálható a noe.hu oldalon.