Ötmilliárdból fejlesztik Nagyatád és nyolc település szennyvízhálózatát

Ötmilliárdból fejlesztik Nagyatád és nyolc település szennyvízhálózatát

Szennyvíz, NagyatádCsaknem ötmilliárd forintból fejlesztik Nagyatád és nyolc környező település szennyvízhálózatát, ilyen mértékű infrastrukturális fejlesztésre Belső-Somogyban az elmúlt évtizedekben nem volt példa - közölte a Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás az MTI-vel.

Aláírták a szerződést a beruházás minőségi lebonyolításáért felelős mérnöki és műszaki ellenőri tevékenységekre, ezzel új lendületet vehet a csaknem húszezer lakos életminőségét javító csatornahálózat építése, valamint Nagyatád szennyvíztelepének fejlesztése – tudatta közleményben a társulás.

A mérnöki és műszaki ellenőri tevékenységekre kiírt közbeszerzési eljárásban az OVIBER Kft., Kapos Hidro Kft., UTIBER Kft. alkotta Nagyatád Mérnök Konzorcium kapott lehetőséget a szerződéskötésre, amelyben vállalták a beruházás teljes folyamatának ellenőrzését, az engedélyek beszerzését és érvényességüket, a tervek szerinti előrehaladást, a vállalkozó teljesítését és elszámolását, az előírt szakmai és minőségi követelmények betartását, s nem utolsósorban a leszállított eszközök minőségét.

A beruházás 83 százalékát az Európai Unió és a magyar állam központi költségvetése finanszírozza, a fennmaradó részt az ingatlantulajdonosok hozzájárulása biztosítja.

A projekt kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárása még tart, lezárultával elindulhat az építkezés Bakházán, Görgetegen, Háromfán, Kutason, Lábodon, Ötvöskónyiban, Rinyaszentkirályon, Taranyban és Nagyatádon.