Őrizetben a lakóház rongálói

Őrizetben a lakóház rongálói

Tűzoltók a Kén utcai lakoháznál

Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője hozzátette, hogy csütörtökön két huszonéves férfit vettek őrizetbe, akik megalapozottan gyanúsíthatók a Kén utcai lakóház két tartóoszlopának ellopásával, az ugyanis nagyban hozzájárulhatott a födém leszakadásához. Péntek délután egy harmincnyolc éves férfit is őrizetbe vettek, ő sofőrként működhetett közre a lopásban.   

 Horváth Katalin Fanni

Horváth Katalin Fanni

A szóvivő közlése szerint a rendőrség kezdeményezni fogja az ügyészségnél a három férfi előzetes letartóztatását. A rendőrség további tanúkat hallgat meg és várja a statikus szakértő jelentését is. Csütörtök kora hajnalban szakadt le egy födém a Kén utcai lakóház egyik első emeleti lakásában. A balesetben kilencen könnyebben megsérültek. Öt gyereket a Heim Pál Gyermekkórházba szállítottak, a felnőttek egyike sem szorult kórházi kezelésre. Az épületből több mint száz embert mentettek ki. A statikus két lakást nyilvánított életveszélyessé, de a lakók valószínűleg a többi lakásba sem fognak majd visszaköltözni.

Bácskai János (Fidesz-KDNP) polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján, a helyszínen azt mondta: vélekedések szerint egy zuhanyzó engedély nélküli beépítése és két eltűnt acélgerenda hiánya okozhatta a födém leszakadását a IX. kerületi Kén utca 3. szám alatti lakásban. A IX. kerületi rendőrkapitányság az ügyben foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.

A kerületi önkormányzat sajtóreferense, V. Szabó Szilvia azt közölte, hogy a ferencvárosi épület lakóinak túlnyomó többsége új otthonokba költözhetett, a kitelepített huszonhat család közül huszonnégy elfogadta a felajánlott új lakást. Az önkormányzat szakemberei péntek reggel 7 órára befejezték a lakók átköltöztetését.

Kapcsolódó cikkek