Leforrázta a kollégáit, mehet a bíróságra

Leforrázta a kollégáit, mehet a bíróságra

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy férfi ellen, aki 2014-ben az V. kerületi Vörösmarty téri karácsonyi vásáron ittasan forralt bort borított három kollégájára.

Ibolya Tibor a közleményben azt írta, hogy a férfi az egyik standnál pohárleszedőként dolgozott. Hajnalban már részeg volt, inni akart az üzlethelyiség konyhájában lévő italokból. 

A pultvezet nem engedte neki, ezért indulatosan kiabálni kezdett vele. A pénztárosként dolgozó férfi közéjük lépett, őt a vádlott megütötte. A veszekedést és dulakodást látva az egyik pultos nő is hozzájuk sietett, és pultvezető kolléganőjével közösen megpróbálták szétválasztani a férfiakat, de eközben mindketten elestek. A vádlott ekkor a tűzhelyről lerántotta az egyik 90 liter űrtartalmú, forralt borral csaknem teli fazekat, és annak tartalmát a földön fekvő két nőre, valamint a közvetlenül mellettük álló férfira borította.

A közlemény szerint az egyik nő maradandó fogyatékosságot és súlyos egészségromlást okozó égési sérüléseket szenvedett. Kolléganőjének mellkasa és mindkét lába, a férfinak a keze égett meg. A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen három rendbeli életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra.