forrás: pixabay.com

Koronavírus: újabb védőeszköz-szállítmányok érkeznek az idősotthonokba

Koronavírus: újabb védőeszköz-szállítmányok érkeznek az idősotthonokba

Segíti az operatív törzs az idősotthonokat, szociális intézményeket az állami egészségügyi készletekből. Ez olvasható a koronavirus.gov.hu honlapra szerdán késő délután feltett tájékoztatásban.

E szerint a kéz- és felületfertőtlenítőket, valamint védőkesztyűket tartalmazó szállítmányok a kormányhivatalokon keresztül jutnak el az állami, önkormányzati, egyházi és civil fenntartású intézményekbe.

“A koronavírus leginkább az idősekre veszélyes, így a védelmük különösen fontos a járvány idején. Az eddigi 430 elhunytból 376-an 61 év felettiek”

– írták.

Emlékeztettek arra, hogy Müller Cecília országos tisztifőorvos elrendelte az idősotthonok ellenőrzését és fertőtlenítését, a 200-nál nagyobb befogadóképességű idősotthonokban pedig intézményparancsnokok segítik a járvány elleni védekezést és a felelős készletgazdálkodást.
koronavírus mesterséges színekkel, a sárga a vírus, amely elkülönül a test vörös és kék sejtjeitől, forrás: Wikipédia

A koronavírus eddig 32 idősotthonban jelent meg, 20 vidéki és 12 budapesti intézményben. Minden negyedik elhunyt az idősotthonokból kerül ki, eddig 102 koronavírussal-fertőzött gondozott halt meg, 782 gondozott és 128 dolgozó lett fertőzött. A legtöbb fertőzés a fővárosi Pesti út idősotthonban történt, ahol 44-en haltak meg, 305 idős ember és 26 dolgozó fertőződött meg.

“Az operatív törzs segítségének köszönhetően oda is már több védőeszköz-szállítmány érkezett, legutóbb több mint 11 000 sebészeti maszk és 1600 gumikesztyű”

– áll a közleményben.

Kedden 37 helyszínre – 26 kórházba és a védekezésben résztvevő 11 szervezethez – szállítottak ki egyéni védőeszközöket.

Kapcsolódó cikkek