Jótékonysági gálát rendeznek az árvízkárosultak javára

Jótékonysági gálát rendeznek az árvízkárosultak javára

Szegedi Nemzeti SzínházJótékonysági gálaműsort rendeznek a rekordokat döntő dunai árvíz károsultjainak javára a Szegedi Nemzeti Színház művészeinek részvételével kedden a csongrádi megyeszékhelyen.

A szegedi teátrum hagyományosan hangsúlyos szerepet vállal a természeti katasztrófák áldozatainak megsegítésében. Így volt ez a legutóbbi években is, amikor a haiti földrengés, a vörösiszap-katasztrófa vagy a borsodi árvizek károsultjainak javára rendeztek műsort.

A gála a nézőknek alkalmat teremt az adakozásra, a helyszínen, a szegedi városháza kiváló akusztikájú udvarán a Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezete gyűjti az adományokat. A tervek szerint 70-80 perces gálán a Szegedi Nemzeti Színház prózai és operatársulatának tagjai lépnek föl. A műsorban szerepelnek operaáriák, operett részletek, versek és prózai művek.

Somló Gábor színművész, az est házigazdája az MTI-nek elmondta, hogy a kőszínházi évadnak már régen vége, sok színész filmforgatáson vagy az ország valamelyik szabadtéri színpadán dolgozik. A teátrum népszerű és a közönség által szeretett művészei közül azonban tizenöten el tudták vállalni a fellépést. Láthatja a közönség többek között a Jászai-díjas Fekete Gizit vagy a társulat örökös tagját, Gyimesi Kálmán operaénekest, akitől egyebek mellett Frank Sinatra egyik legnépszerűbb dalát, a My Wayt hallhatják. A fellépők között lesz Pindroch Csaba, aki feleségével, Verebes Lindával meglepetéssel szolgál a közönségnek.