Hamis ruhák akadtak horogra

Hamis ruhák akadtak horogra

illusztrációTöbb ezer hamis márkajelzésű focimezt és egyéb ruházati terméket találtak egy szlovák kamionban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei Nagylak térségében. Az áru piaci értéke meghaladja a 30 millió forintot.

Némedi Varga Éva, a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtófelelőse elmondta, a pénzügyőrök hétfőn közúti ellenőrzést tartottak, amelynek során megállítottak egy szlovák rendszámú teherjárművet. A sofőr által bemutatott okmányokból kiderült, hogy a jármű textilárut szállít Törökországból Szlovákiába.

A pénzügyőrök a jármű szigorított ellenőrzése során a rakományban 520 szerzői jog alatt álló Eb-focimezt és több mint hétezer, márkavédett jelzésű szabadidőruhát, farmernadrágot, alsónadrágot, férfiinget, pólót, sálat, övet találtak. A szakértő előzetes véleménye szerint valamennyi focimez és a többi ruházati termék is hamisítvány. A szállítmányt lefoglalták, a pénzügyi nyomozók ismeretlen tettes ellen szerzői jog megsértése, valamint áru hamis megjelölése bűntettének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.