forrás: pixabay.com

Budapesten fogták el a szabadlábon sétálgató gyilkost

Budapesten fogták el a szabadlábon sétálgató gyilkost

A rendőrség elfogta, a Budakörnyéki Járásbíróság pedig elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, aki március 4-én elszökött a házi őrizetből. A férfit nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével vádolják. Ezt közölte a Budapest Környéki Törvényszék vasárnap.

2022. október 2-án a szökevény az egyik ismerősével szórakozott, együtt ittak egy dohányboltban. Az áldozat, egy férfi vásárolni akart. Csak beugrott, nem állította le az autója motorját miután kiszállt belőle. A szökevény az ismerősével együtt kihasználta a helyzetet és beült a járómotoros autóba. A szökevény ült a volán mögött. Egyszer csak rükcercbe tette a sebváltót és tolatni kezdett. Amikor ezt a kocsi tulajdonosa észrevette, kiszaladt és ráhasalt a motorháztetőre, így próbálta megakadályozni, hogy ellopják a kocsiját. A szökevény a gázra lépett és

nagy sebességgel felhajtott a padkára, amitől a férfi leesett a motorháztetőről és beverte a fejét.

A sofőr irányt váltott. Egy fának, majd egy villanyoszlopnak is nekihajtott, aztán – ismerősével együtt – kiszállt és elsétált a helyszínről.

Az autó tulajdonosát kórházba vitték, de olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy két nappal később meghalt.

A szökevény ismerősét a Budapest Környéki Törvényszék első fokon hozott ítéletében bűnösnek találta jármű önkényes elvétele miatt, amiért 1 év – végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélték.  Bűntársa 2023. július 5-től úgynevezett ingatlanhoz kötött bűnügyi felügyelet alatt állt, amelynek a szabályait megszegte azzal, hogy március 4-én elmenekült a házból. A szökésben lévő férfit nmost fogták el Budapesten.

Nyereségvágyból elkövetett emberölés elsőrendű vádlottjaként áll majd bíróság elé, de döntésével megnehezítette a helyzetét.

Most már fogolyszökés megalapozott gyanúja miatt is eljárás indul ellene. Vasárnap a Budakörnyéki Járásbíróság ügyeletes bírája elrendelte a szökevény letartóztatását az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig, ami ellen a férfi fellebbezett. Emiatt a végzés ugyan nem végleges, de végrehajtható.

Kapcsolódó cikkek