Adománygyűjtés csíksomlyói gyerekeknek

Adománygyűjtés csíksomlyói gyerekeknek

csíksomlyói árvákAz Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség nyár végéig tartó gyűjtést szervez a csíksomlyói Csibész Alapítvány lakói számára. A szervezet elsősorban taneszközöket, ruhaneműket, könyveket és játékokat vár. 

Stágel Bence az IKSZ elnöke elmondta, a Csibész Alapítvány gyökerei 1987-re nyúlnak vissza, amikor Gergely István atyát Jakab Antal gyulafehérvári megyéspüspök Csíksomlyóra helyezte a plébániára. Gergely István miután szembesült az ott lévő szegénységgel és kihívásokkal, eleinte saját lakását osztotta meg a gyerekekkel, majd később a támogatóknak köszönhetően már lakóházakat is tudtak vásárolni. Az alapítvány mára több száz árva gyermek és fiatal számára biztosítja a napi megélhetéshez szükséges feltételeket, betegek ápolásáról, moldvai csángókról, és veszélyeztetett terhességű édesanyákról is gondoskodnak.

adomány

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség most úgy döntött, nagyszabású gyűjtést szervez alapítvány számára – mondta a kereszténydemokrata országgyűlési képviselő. A KDNP ifjúsági szervezete június 20-tól augusztus 31-ig várja a felajánlásokat a XI. kerületi KDNP-irodában. Főleg taneszközökre, vagyis füzetekre, tollakra, radírra, iskolatáskára, hegyezőre, írószerekre, valamint ruhaneműkre, főleg melegebb cipőkre, könyvekre és játékokra lenne szükségük a fiataloknak, egészen kicsi kortól egyetemista korúig. Az IKSZ tagjai szeptemberben személyesen viszik el Székelyföldre az adományokat.

Kapcsolódó cikkek