Milliárdos beruházásból megújult a fővárosi Szent Imre kórház

Milliárdos beruházásból megújult a fővárosi Szent Imre kórház

Szent Imre korház

Szeneczey Balázs, a főpolgármesteri iroda vezetője az ünnepélyes szalagátvágást követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy a munkálatok összköltsége 6,8 milliárd forint volt, amelyre hárommilliárd-kettőszázhetvenmillió forint uniós forrást kaptak. A három évig tartó felújítás során az intézmény végig teljes üzemben működött. Szeneczey Balázs szerint a Szent Imre kórház a főváros legmodernebb kórháza lett.

Dr. László Imre

Dr. László Imre

Az intézmény főigazgatója, dr. László Imre elmondta, hogy a kórházbővítési rekonstrukció 2008-ban kezdődött. A második ütem lezárásával most a megújult C és R, valamint a befejezett A épületet és az újonnan kialakított K épületet adták át. Az egy, két, illetve háromágyas szobák mindegyike légkondicionált és külön fürdőszobás. Emellett az egész kórház megfelel az akadálymentes közlekedés szabályainak, a liftben pedig braille-írás és hangosbemondó segíti a gyengén látók tájékozódását.

A főigazgató elmondta ugyanakkor, hogy a tervezési és kivitelezési idő hosszabbra nyúlt a vártnál, így a kórháznak saját erejéből is ki kellett egészítenie a rendelkezésre álló összeget. A rekonstrukciónak köszönhetően viszont az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat időközben szigorúbbá vált követelményeinek is megfelelve, a legmodernebb körülmények között gyógyíthatják a betegeket a Szent Imre kórházban.