Szépül Újlipótváros

Szépül Újlipótváros

Pozsonyi úta PozsonyiÁtadták a XIII. kerületi Pozsonyi út második megújult szakaszát pénteken. A nyolcvanmillió forintos költséget az önkormányzat állta.

A kerület tájékoztatása szerint a Radnóti Miklós és a Victor Hugo utca közötti szakaszon – az első ütemhez hasonlóan – megújult a járda- és az útfelület, és új zöldkazettákat alakítottak ki. Emellett csaknem ötven új kerékpártárolót helyeztek ki. Az MTI-hez eljuttatott közlemény idézte Tóth József (MSZP) kerületi polgármestert, aki az átadáson arról beszélt, hogy befejeződtek az ez évi úthálózat-felújítások is. Utóbbira idén 190 millió forintot fordított az önkormányzat.

A Pozsonyi út felújításához kapcsolódva fejlesztették a Wahrmann Mór közt is, az egykori rendezetlen parkoló helyén új zöldterület jött létre csobogóval és virágokkal. A zárható közparkban – amely Ruttkai Éva nevét viseli – megújult a közvilágítás, két környező társasház faláról pedig eltávolították a falfirkákat és védőréteggel vonták be azokat.

A Pozsonyi út első szakaszát tavaly novemberben adták át, a 134 millió forintos beruházás célja Újlipótváros kulturális és kereskedelmi vonzerejének növelése volt. Szintén ebben az évben megújultak az Országbíró lakótelep és a Béke-Tatai lakótelep egyes részei és megépült egy szökőkút a Debrecen parkban – olvasható a közleményben.