Száznegyvennégy iskolában indul testmozgásra ösztönző program

Száznegyvennégy iskolában indul testmozgásra ösztönző program

futás

A száznegyvennégy általános- és középiskolában hétszázmillió forint uniós támogatásból megvalósuló Testmozgás az iskolában (Te is) program legfőbb célja, hogy a közösségi programokban azok a gyerekek vegyenek részt, akik hátrányos helyzetű települések iskoláiban tanulnak vagy maguk is hátrányos helyzetűek – olvasható a Klik közleményében.

A program keretében a gyerekek a tanítási órákon kívül önkéntes diákok irányításával, támogatásával játszhatnak és sportolhatnak együtt az iskolákban, ezáltal a kötelező testnevelésórák mellett élményszerű, közösségi, “a társas kohéziót erősítő” eseményeken is részt vehetnek.

A Te is program szakmai vezetője, Simonné Goschi Gabriella szerint a program koncepciójának az az alapja, hogy a gyerekek játékosan sajátítsanak el fontos készségeket, a csapatmunka pedig bizalmat ébreszt társaik és önmaguk iránt, illetve elfogadásra ösztönöz. A programban a gyerekek tapasztalatot gyűjtenek munkaszervezésben, irányításban, segítségnyújtásban – olvasható a közleményben.

A program koncepcióját és módszertani alapjait a Magyar Diáksport Szövetség fejlesztette ki.