Népszerű a JOGpontok ingyenes szolgáltatása

Népszerű a JOGpontok ingyenes szolgáltatása

A JOGpontok ingyenes jogi tanácsadás szolgáltatást több mint 122 000 ügyfél, megközelítően 156 000 ügyben vette igénybe a felzárkózó régiókban, a projekthez tartozó Munkaügyi Tanácsadó és Vitarendező Szolgálat (MTVSZ) pedig 115 eljárás keretében járult hozzá a kollektív munkaügyi kapcsolatok működéséhez. Ezt közölte a Liga Szakszervezetek hétfőn a médiát.

“A Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) A jogszerű foglalkoztatást célzó szolgáltatásnyújtás támogatása” elnevezésű  konstrukcióban a projektek regionálisan és összehangoltan teljesítették a kitűzött mérföldköveket, amelyekben a LIGA Szakszervezetek konzorciumi partnerként vett részt a régiókban”

– írják a közleményben.

Felidézték, hogy a JOGpontok projektek megvalósítói országos munkavállalói és munkáltatói érdekképviseleti szervezetek – Liga Szakszervezetek, Áfeosz-Coop Szövetség, Iposz, Okisz, Kisosz, Munkástanácsok Országos Szövetsége, Észt,- a konstrukcióban 2019. május 2-tól működtették a 2022. január 31-én záruló projekteket. Az érdeklődők ingyen és anonim vehettek igénye jogi szolgáltatást a JOGpontok irodákban személyesen, vagy elektronikus felületeken, illetve telefonos platformokon a konvergencia régiókban, munkajog, társadalombiztosítási jog, cégjog és adójog területén. A projektről további információk és elérhetőségek ezen az oldalon olvashatóak.

“A Liga Szakszervezetek tagságának a továbbiakban is biztosítja a saját ingyenes jogsegélyszolgáltatást”

– közölte a munkavállalói érdekképviselet.

Kapcsolódó cikkek