Mindenkinek megmarad a munkája a BKV-nál

Mindenkinek megmarad a munkája a BKV-nál

Alapbéremelést nem, az eddigi Budapest-pótlék fenntartását viszont tartalmazza a BKV vezetése, valamint a szakszervezetek között megszületett 2021-es "bér-részmegállapodás", amit hétfői ülésén a társaság igazgatósága is egyhangúlag jóváhagyott. A BKV közleményben kitértek arra is, hogy nem lesz létszámcsökkentés az idén.

Mint írták, a részmegállapodás – illeszkedve a fővárosi önkormányzat, valamint a bérszövetséget alkotó szakszervezetek megegyezéséhez – biztosítja a pandémiával sújtott 2021-es évre a munkahelyek stabilitását és megőrzését, valamint lehetőséget ad arra, hogy – bár korlátozottabb mértékben, de

“folytathassuk a kollégáink megbecsülésére és a munkakörülményeik fejlesztésére irányuló törekvéseinket”.

A forráshiány miatt egyelőre alapbéremelés nem lesz, ezért van szó részmegállapodásról, de amennyiben forrást találnak a felek, annak felhasználásáról külön egyeztetést tartanak. Fenntartják a Budapest-pótlékot, így a teljes munkaidős kollégáik évente két alkalommal fix összegű – a társaság kötelékében eltöltött időhöz igazodó – kifizetésben részesülnek; a cafeteria éves keretösszegén túl további 20 ezer forint cafeteria-juttatás illeti meg a dolgozókat, amit már a június 25-i kifizetéssel meg is kapnak.

A munkáltató az idén is biztosít az év végén 16 700 forint “csekély értékű juttatást”.

Az idei részmegállapodás is kiemelten foglalkozik a munkahelyek megőrzésével, valamint azzal, hogy kiszámítható és tervezhető munkalehetőséget biztosítsanak a dolgozóknak, így 2021-ben sem lesz létszámcsökkentés.

Kapcsolódó cikkek