Ifjúságsegítő és drogprevenciós lépések

Ifjúságsegítő és drogprevenciós lépések

no drugsAz Ifjúságsegítő és drogprevenciós programra több mint 74 millió forint európai uniós támogatást nyert el a Somogy megyei önkormányzat. A kétéves projekt nyitórendezvényét szerdán tartották Kaposváron.

Jakodáné Jendrek Zsuzsanna, a program szakmai vezetőinek egyike azt mondta, széleskörű együttműködésre törekszenek a fiatalokkal foglalkozó szervezetekkel, így egyebek mellett az önkormányzatokkal, az iskolákkal, a gyermekvédelemmel foglalkozó szakemberekkel, orvosokkal, és keresik az önkéntes segítőket a program célcsoportjának számító 14-29 éves korosztályból is. Utóbbiakról szólva jelezte, 100 középiskolás fiatalnak tábort szerveznek – 50-nek már ezen a nyáron -, itt felkészítik őket arra, miként kapcsolódhatnak be a drogprevenciós programba, hogyan segíthetik a felvilágosító, megelőző munkát.

A szakember tájékoztatása szerint a Somogy Megyei Ifjúsági Kábítószer-ellenes és Közösségi Tér (SIKK-tér) program keretében a megyei önkormányzat kaposvári székhelyén létrehoznak egy ifjúságpolitikai központot, ahol a fiatalok az őket érintő bármilyen kérdéssel kapcsolatosan személyesen kérhetnek tanácsot. E mellett a program honlapján (www.sikk-ter.hu) és – anonim módon – telefonon is segítséget nyújtanak a hozzájuk fordulóknak. A projekt részeként személyiségfejlesztő tréningeket, kistérségi kerekasztal-konferenciákat szerveznek, segítenek új tanulási módszerek elsajátításában és eszközök megismerésében, részt vesznek diáknapok, kulturális, sport- és szakmai programok szervezésében – sorolta az elkövetkező két évre vállalt feladatokat Jakodáné Jendrek Zsuzsanna.