Figyelj! Elindult a Listen!

Magyarországon elsőként az óbudai Árpád Gimnázium vezeti be a Listen drog prevenciós programot a 14-18 évesek között. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával megvalósuló program a hátrányos helyzetűek felkarolásával folytatódik.

Ahogy azt Magyarországon elsőként itt a Sikeradón olvashatták, a kaliforniai Thomas Csapó pedagógus, drog prevenciós igazgató és lelkész személyes küldetésének tekinti a drog elleni harcot és elhivatott szívügyeként kezeli a magyarországi ifjúság, valamint a családok védelme érdekében bevezetett, a világon egyedülálló kezdeményezést. A Listen Program kiváló útmutatást nyújt a nehéz, sokszor kilátástalan helyzetben élőknek.

gyerekek

fotó: Facebook

A program egyik pillére az oktatás, a másik a Listen Magazin, amely közel 40 éve szól az amerikai ifjúsághoz. Mostantól Baráti Tanács nevezetű cikksorozata a magyar diákoknak is rendszeres pszichológiai tanácsadással szolgál majd. A módszer bevált a család problémáinak megoldására. Emellett, a helyi felmérések igénye szerint, különböző témákra osztott különszámaival segít a felnövekvő generációknak.

Listen csapat

Thomas G. Csapó, Menczer Erzsébet (Fidesz) Csapó Harold Gábor (Fidesz) és Gyimesi Róbert az Árpád Gimnázium igazgatója a program elindulásának pillanatában, 2012. november 9-én, fotó: Facebook

A programot az Amerikaiak a Magyarokért Közhasznú Alapítvány is támogatja, amely az amerikai-magyar összefogás példaértékű segítségnyújtásával Magyarországon több éve folyamatosan segíti és pártfogolja a rászorulókat.