Az ünnep ellenére mindenki időben megkapja a fizetését

Az ünnep ellenére mindenki időben megkapja a fizetését

A Magyar Államkincstár a május elejei szünnapok miatt már április végén átutalja a családtámogatások és a bérek kifizetéséhez szükséges fedezetet, hogy mindenki a szokásos időben megkaphassa a fizetését és a járandóságát. Erről tájékoztatott a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden.

A központi költségvetési szerveknél foglalkoztatott több mint 500 000 ember bérét és a családi támogatásokat – családi pótlék, gyes, gyet, anyasági támogatás – a szokásos határidőnél előbb, már április végén az érintett intézmények rendelkezésére bocsátja a kincstár.

A közlemény szerint a május 1-4. közötti banki szünnapok miatt ezek a kiadások már az áprilisi központi költségvetési mérlegben megjelennek. Ezért a költségvetés hiánya áprilisban magasabb, májusban alacsonyabb lesz. Az éves hiánycél ugyanakkor nem változik, továbbra is a GDP 2,9 százaléka – hangsúlyozta az NGM.

Az államkincstár szintén kedden azt közölte, hogy előrehozta a családtámogatási ellátások utalását, így már keddig átutalja az áprilisi összegeket a május elsejei munkaszüneti nap miatt.

A tájékoztatás szerint minden ügyfél, a bankszámlások és a postai kifizetést választók is megkaphatják az ellátást kedden vagy szerdán. Az intézkedés több tízezer családot érint.