Átadták az SZTE felújított biológiai épületét

Átadták az SZTE felújított biológiai épületét

Átadták szerdán a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) uniós támogatással felújított és kibővített biológiai épületét.

Szabó Gábor rektor elmondta, az egyetem mindig törekedett arra, hogy fenntartható beruházásokba fogjon bele. Az intézmény tudatosan azt a stratégiát követte, hogy új épületek kialakítása helyett meglévő létesítményeit fejleszti nemzetközi színvonalra, úgy, hogy azok működtetése hosszú távon is biztosítva legyen.

Ebbe a sorba illeszkedett a csaknem negyven éve emelt biológiai épület energetikai korszerűsítése és bővítése, amely összességében 370 millió forintból valósult meg. A beruházásból 266 millió forintot uniós támogatás fedezett – tudatta a professzor.

Varga Csaba, az SZTE Természettudományi és Informatikai Karának dékánhelyettese elmondta, a fejlesztés során megtörtént az “energiafaló” épület hőszigetelése, a nyílászárók cseréje, a fűtési-hűtési, szellőzési és világítási rendszer korszerűsítése.

A 4400 négyzetméteres épület legfelső, ötödik emeletén az egykori gépházak és raktárak helyén új laboratóriumokat és előadótermeket alakítottak ki. Így lehetővé vált, hogy a biológus tanszékcsoport – egy az orvoskarral közös egységét leszámítva – valamennyi tanszéke egy helyre költözzön.

Kapcsolódó cikkek