A középdöntők és döntő napja a 8. Nemzeti Vágtán

A középdöntők és döntő napja a 8. Nemzeti Vágtán

Középfutamokkal és elődöntőkkel, lovas bemutatókkal, valamint a döntőkkel folytatódik ma a 8. Nemzeti Vágta a fővárosi Hősök terén, a Millenniumi emlékmű körül felépített speciális versenypályán.

Délelőtt lovas parasport bemutatóval és sorversennyel kezdődik a program, ezt a csikó championatus követi, majd megkezdődnek a vágta középfutamai, kora délután pedig a PreVital nemzetközi futam két elődöntőjére is sor kerül.

A programot számos látványos lovas bemutató színesíti: többek között lesz díj- és magasugrató verseny, lovas kaszkadőr bemutató, hagyományőrző huszárok részvételével 1848-as és napóleoni csatajelenet is.

Késő délután kezdődnek a döntők: elsőként a kishuszár vágta legjobbjai mérik össze gyorsaságukat, majd a fogatvágta, a Nemzeti Vágta és PreVital nemzetközi futam döntője zárja a 2015-ös Nemzeti Vágta programját.

A nemzetközi futamon idén Magyarország mellett Csehország, az Egyesült Arab Emirátusok, Katar, Kína, Omán, Oroszország, Románia, Szerbia, Szlovákia, az Egyesült Államok és Szlovénia lovasa áll rajthoz.

A Nemzeti Vágta részletes programja és további információk a www.vagta.hu internetes oldalon olvashatók.

Kapcsolódó cikkek