Keressen ötmilliót egy telefonnal!

Keressen ötmilliót egy telefonnal!

piros telefonNettó ötmillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki a pénzszállítókat ért sorozatos támadások ügyében az országos rendőrfőkapitány.

A rendelkezésre álló adatok alapján az ismeretlen elkövetők 2010. július 12. és 2011. április 1. között Budapest több kerületében, valamint Dunakeszi és Nagytarcsa területén nyolcszor támadták meg fegyverrel a postahivatalhoz érkező pénzszállító cég alkalmazottait, illetve a legutolsó esetben a postahivatal munkatársait – olvasható a police.hu oldalon.

zsaru

A közlés szerint mindkét elkövető 25-30 év körüli férfi. Egyikük körülbelül 185 centiméter magas, vékony testalkatú, a másik körülbelül 170 centiméter magas és zömök testalkatú. A két férfi a bűncselekmények elkövetésekor bukósisakot, vagy fekete, szemrésznél kivágott csuklyát, valamint fekete kesztyűt és fekete ruházatot viselt.

A támadások során az elkövetők magukkal vitték a pénzszállítók kazettáját, majd a helyszínről fekete motorkerékpárral, illetve gépkocsival elmenekültek. A két férfi eddig hét lőfegyvert is ellopott. Az elkövetők azonosítását eredményező információ szolgáltatójának nettó ötmillió forint nyomravezetői díjat ajánlottak fel.