forrás: pixabay.com

Várják a leendő ösztöndíjasokat a BOM Alapítványnál

Várják a leendő ösztöndíjasokat a BOM Alapítványnál

Még jövő hétfőig lehet jelentkezni a BOM a Magyar Sportért Alapítvány 11. alkalommal meghirdetett Berzeviczy Albert Tanulmányi Ösztöndíjprogramjára azoknak az élsportolóknak, akik nemzetközi korosztályos versenyeken már bizonyítottak, de anyagi támogatásra van szükségük felsőfokú tanulmányaikhoz.

A BOM Alapítvány ösztöndíjprogramjára olyan olimpiai vagy paralimpiai kerettagok jelentkezését várják, akik önköltséges képzésben vagy állami ösztöndíjasként folytatnak felsőfokú tanulmányokat élsportolói karrierjük mellett. A benyújtott pályázatokat az előző évek gyakorlatához hasonlóan a BOM Alapítvány kuratóriumi tagjai bírálják el.

A programra január 15-ig lehet jelentkezni az alapítvány weboldalán megadott pályázati feltételek mellett.

Az alapítvány eddig 190 sportoló továbbtanulását finanszírozta, többek között Ekler Luca paralimpiai bajnok paraatlétáét, valamint Rasovszky Kristóf olimpiai ezüstérmes nyíltvízi úszóét is. A BOM-ösztöndíjas fiatalok 2020 óta mentorprogramban is részt vehetnek, amely lehetőséget biztosít számukra, hogy betekintést nyerjenek a munkaerőpiacra és életvezetési tanácsokkal, valamint tapasztalati tudással is gyarapodhatnak.

Egyben lehetőségük van arra, hogy a sportkarrier befejezése után a BOM Sportolói Karrier adatbázisán keresztül megtalálják új hivatásukat.

Kapcsolódó cikkek