Mi lesz veled Esztergom?

Esztergom, VárosházaRendkívüli képviselő-testületi ülés összehívását kezdeményezi Esztergomban augusztus 23-ra a Fidesz-KDNP-frakció, és a tervek szerint kormányzati támogatás igényléséről döntenek. Erről számol be a Magyar Nemzet és a Népszava szombati száma is.

A képviselők az ülésen a kamattámogatásról, valamint az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő önkormányzatok támogatásának igényléséről döntenek, az utóbbi megoldást jelenthet a város súlyos anyagi problémáira – írja a Magyar Nemzet.

A Népszava emlékeztet arra, ugyanezt augusztus elején már felvetette a város független polgármestere. Tétényi Éva akkor azt mondta, Esztergomnak ahhoz, hogy ezt az évet valahogy kibírja, azonnal egymilliárd forintra és strukturális átalakításokra van szüksége. A polgármester kifejtette: amikor Esztergomban átvette az állam az iskolákat, mindenki örült, hiszen 1,1 milliárd forintot megspóroltak volna, ha azt a kormányzat egy másik intézkedésével nem vonta volna el. A pénzszerzés lehetőségeiről azt mondta: megnézik, hogyan lehet az állami inkasszót csökkenteni vagy eltörölni, s hogy kaphat-e átmenetileg Esztergom valamilyen hitelt.