Húsz éves az első magyar Intercity

Húsz éves az első magyar Intercity

Intercity vonat

Az acélkék szerelvény, amelyet stílszerűen százhúsz kilométeres száguldás közben mutattak be a sajtó munkatársainak, korszerű, nagy teljesítményű mozdonyból, egy első osztályú kocsiból, ízléses étkező-büfé kocsiból és négy másodosztályú kocsiból állt. Az ország akkor leggyorsabb és legkorszerűbb vasúti pályáján hétköznap négy, vasárnap öt vonat közlekedett mindkét irányban, a kétszázkilencvennégy utas egy óra és 47 perc alatt ért célba, a kényelem és a gyorsaság ára száz forintos pótjegy volt.

Inetrcity

A szerelvényeket Miskolcon a két indulás-érkezés között takarították, javították, és töltötték fel a hideg-meleg konyhás étkező-büfé kocsit friss étellel-itallal. A második IC-vonal 1992-ben nyílt meg Budapest és Nyíregyháza között. A hálózat ma már az ország egész területét lefedi, az összes nagyváros elérhető, sőt néhány viszonylatban nemzetközi EuroCity és InterCity járatok is közlekednek. 2006-ban jelentek meg az úgynevezett kör-IC vonatok, amelyek Budapestről indulnak és ide is érnek vissza, menet közben felfűzik Szolnokot, Debrecent, Nyíregyházát és Miskolcot. Az IC-vonatok főbb jellemzői. 1-2-3 óránkénti közlekedés, megállás csak a nagyobb városokban, egységes vonat-összeállítás, kulturált kiszolgálás, klimatizált utastér és fedélzeti tájékoztatás.

A vonatokat általában tájegységekről és városokról, híres személyekről nevezik el, kivételt képeznek a kör-IC-k, melyek madár és virágneveket viselnek. Az elmúlt húsz évben százmillióan választották az utazásnak ezt a gyors és kényelmes módját. Az InterCity vonatokra pótjegy és helyjegy váltása kötelező, kivéve a nemzetközi járatokat, amelyek helyjegybiztosítás nélküli pótjeggyel vehetők igénybe. Negyedórát meghaladó késés esetén, feltéve, hogy a késést nem vis maior okozta a MÁV a pótjegy árát visszafizeti. A járműpark színvonala folyamatosan nő.

Régi intercity vonat

Kezdetben átalakított belföldi gyorsvonati kocsik közlekedtek, a mostani, harmadik generációs InterCity-kocsik már hangszigeteltek és az ülések mellett kétszázharminc voltos csatlakozó található, így az utasok menet közben is használhatják számítógépeiket, okos telefonjaikat, a mellékhelyiségekben pelenkázó pad is található. Egy újabb elképzelés szerint a hazai vasúti járműgyártás felélesztése egy új InterCity prototípusának megtervezésével indul, tevékenysége pedig a hazai vasúti járműipari cégeknek az előállított alkatrészein és berendezésgyártásain, illetve a szerelési kapacitáson alapul.